Seland Musikk
335 arrangement med noter, besifring og tekst. Helt gratis!

Om teknikken

Chordana Play

Dette er helt enkle noter (fortrinnsvis i kategorien “Enkle akkorder” nedenfor) som er eksportert til et MIDI-format som Chordana Play kan bruke. Videoer til disse sangene er spilt på et Casio LK-S450 keyboard ved hjelp av Chordana Play.

Kun melodi

Dette er helt enkle noter i høyre og venstre hånd som passer perfekt for en nybegynner. Poenget med disse sangene er å gjøre det så enkelt som overhode mulig, ved hjelp av fingersetning. Følger du tallene som er notert på notene, skal resten være greit å få til. Tommelen er alltid nummer 1, pekefinger nummer 2, langefinger nummer 3. Osv…

Enkel bass

De son synes piano er litt vanskelig bør prøve denne kategorien. Her er det lite flytting på hendene (både høyre og venstre). Arrangementene er relativt lette å spille, men fremdeles fine å høre på.

Enkle akkorder

I denne kategorien har jeg skrevet akkordene inn i notesystemet. Dette er den kategorien du møter på oftest på denne nettsiden, med andre ord er dette hovedkategorien.

Brutte akkorder

Brutte akkorder har samme akkordgrunnlag som under “Enkle akkorder”. Eneste forskjellen er at akkordene nå er brutte, det vil si at notene i akkorden spilles etter hverandre i stede for samtidig.

Om-pa-pa

“Om-pa-pa” har jeg kalt denne kategorien, i mangel på et annet godt navn. Om-pa-pa referer egentlig til valsetakt, og det er riktig også her. Men i tillegg har jeg lagt til “om-pa, om-pa” (litt sånn polka-aktig), det vil si samme type måte å spille bassen på, men fordelt på 4 slag, som for eksempel på denne sangen.

 Akkorder i melodien

Her er finner du de samme akkordene som er brukt i “Besifring”. I denne bloggen er dette den mest avanserte utgaven av sangene. Hvis pianisten ønsker å gjøre det ennå vanskeligere (og ennå penere), legg gjerne inn litt rytme i bassen i stede for å bare spille lange toner.

Bb med akkompagnement

Noen av sangene jeg har lagt ut er beregnet på Bb-instrumenter (kornett, klarinett, baryton, for å nevne eksempler) og piano. Da er noten for Bb-instrumentet transponset i riktig toneart, slik at det låter pent sammen.