Om teknikken

Kun melodi

Dette er helt enkle noter i høyre og venstre hånd som passer perfekt for en nybegynner. Poenget med disse sangene er å gjøre det så enkelt som overhode mulig, ved hjelp av fingersetning. Følger du tallene som er notert på notene, skal resten være greit å få til. Tommelen er alltid nummer 1, pekefinger nummer 2, langefinger nummer 3. Osv…

 

Forenklet besifring

Sanger med besifring noter over notesystemet, og men med forenklet bass notert i F-nøkkelen.

 

Besifring

Notert bare i G-nøkkel med noter. Akkordene er kun notert som besifring.

 

Enkle akkorder

I denne kategorien har jeg skrevet akkordene inn i notesystemet. Akkordene er forenklet noe i forhold til «Besifring».

 

Brutte akkorder

Brutte akkorder har samme akkordgrunnlag som under «Enkle akkorder». Eneste forskjellen er at akkordene nå er brutte, det vil si at notene i akkorden spilles etter hverandre i stede for samtidig.

 

Om-pa-pa

«Om-pa-pa» har jeg kalt denne kategorien, i mangel på et annet godt navn. Om-pa-pa referer egentlig til valsetakt, og det er riktig også her. Men i tillegg har jeg lagt til «om-pa, om-pa» (litt sånn polka-aktig), det vil si samme type måte å spille bassen på, men fordelt på 4 slag, som for eksempel på denne sangen.

 

 Akkorder i melodien

Her er finner du de samme akkordene som er brukt i «Besifring». I denne bloggen er dette den mest avanserte utgaven av sangene. Hvis pianisten ønsker å gjøre det ennå vanskeligere (og ennå penere), legg gjerne inn litt rytme i bassen i stede for å bare spille lange toner.